מכתבי לקוחות

שלום רב לאילן היקר

לאחר שלושה חודשי מגורים בביתנו החדש ב'שבי דרום', בעיצומו של חורף גשום וקר במיוחד, אנחנו

שמחים מאוד על הבחירה לבנות את הבית בשיטת GSB. לא יאומן, אך עד עכשיו הפעלנו בסלון את המזגן רק פעם אחת ולמשך של חצי שעה בלבד! הבידוד הטרמי עושה עבודה נפלאה! גם הבידוד האקוסטי מצוין (גם כלפי חוץ וגם כלפי פנים) וצריך לזכור שאנחנו לא לבד בעולם… הפסקתי להתעורר מהרעש של משאית פינוי האשפה…

שיטת הבנייה הזו מאפשרת ליהנות מבידוד מעולה ולקבל בקיר הפנימי בלוק ולא קלקר. אי חושב שזה 'מתכון הסנדוויץ' המנצח – קלקר לבידוד מבחוץ ובלוק מבפנים – מה שמקנה תחושת חוזק, להבדיל מגבס, וכן נוחות מרבית בתלייה ועיגון חפצים לקיר בפנים הבית.

תודה על ההמצאה היעילה, וברכה לכך שעוד משפחות יזכו ליהנות משיטת בניה מעולה זו. (אצלנו ביישוב יש כבר ארבעה בתים גמורים כאלה ועוד כעשרה בשלבי בניה).

בברכת בשורות טובות,

שי וליאל אגמון

שבי דרום

שלום אילן
אחרי ימי החמסין שאנחנו עוברים בעמק המעיינות (47מעלות)
! שמח לומר ששיטת הבניה  שלכם- עובדת ועובדת טוב
 
הטמפרטורה בבית נעימה
.ולא עוברת גם בשיא החום את ה29 מעלות
למזגן לוקח חמש דקות לקרר ואישתי ישר מתלוננת שקר לה❄
הלילות מאוד נעימים כי הבית לא פולט חום ולכן אנחנו לא צריכים להדליק מזגנים בחדרי שינה ומפעילים רק מאוורר תיקרה"

צחי

שדה נחום

אילן היקר.

היכרות שלנו החלה לפני קצת יותר מ  3 שנים כשהתעניינתי בבניית בתינו שבכפר-בלום בשיטת ה ESB שלכם.

היום לאחר שעברנו את הקיץ החם בבית אני חייב לומר לך שכל מה שהבטחת – הכל נכון!!!

בניה ירוקה – כמעט ולא נשארה פסולת בניין , ותודה מאמא טבע שאספתם את כל שאריות הקלקר למחזור.

הבטחת בית מבודד – אכן מבודד להפליא, אני לא מאמין שמזגן 3.5 יכול לקרר 170 מ"ר,וזה בהספק הכי נמוך שלו. הטמפרטורה נשארת נעימה גם הרבה אחרי שמכבים את המזגן.

הבטחת בית אקוסטי – וצדקת.

הבטחת עמידות לתזוזות קרקע– בינתיים טפו…. טפו….אין סדקים,  ושלא נדע (על השבר הסורי – אפריקאי הכול אפשרי).

אילן, אין זה מובן מאיליו, כשאתה בונה בית ומתעסק עם המון גורמים וקבלנים אתה לא תמיד יודע אם מנסים למכור לך , לטייח אותך ,מה תקבל בסוף ומה הכי טוב בשבילך.

לאורך כל תהליך הבניה גם הרבה לאחר שלב השלד היית תמיד נכון וזמין לעזור ולענות על כל שאלה, ועד הפרט הכי קטן למשל איך תולים מזגן.

אני יכול לומר לך ללא כל צל של ספק שאם ההייתי צריך לבנות היום בית נוסף – הייתי בונה אותו בדיוק באותה שיטה.

תודה רבה לך על הכל

בהערכה רבה

שטרן אסף 

כפר בלום

אני מכיר היטב את השיטה. ביתי בנוי באופן דומה וביתם של שלושה מחבריי, במושב בו אני מתגורר, בנויים בשיטת ESB של קלקר עין הכרמל.

שיטה מעולה!!! די מדהים שלא בונים את כל הבתים כך.

מותאמת למזג האוויר הישראלי

בידוד מצוין הן לחורף והן לקיץ  – חיסכון בעלויות אנרגיה (לשם המחשה, אנחנו וחברינו כמעט ולא מפעילים מזגן ועלויות חשמל לחודשיים בסביבות 600 ש"ח

בניה יחסית מהירה ונקיה לסביבה

בניה ירוקה (לא להתבלבל עם 'בניה קלה' – זו לא בניה קלה)  – הבית עצמו בנוי כמו קופסת בטון עם בידוד ראוי ומסה טרמית

גימור יפה (קירות מאוד ישרים – חוסך הרבה עלויות טיח וקירות עקומים)

השיטה מבוססת על מחקר רב שנים של אוניברסיטת בן גוריון, הטכניון ומקומות רבים אחרים בעולם (יש לי חומר למי שזה מעניין אותו).

לפחות מבחינתנו, זו השיטה המועדפת בהרבה מעל לכל שיטה אחרת.

שי פיטלזון

ימי הסערה האחרונים הביאו אותי להעריך שוב את ההחלטה לבחור לבנות בית מבודד ולהגדירה, לאחר שנה וחצי שאני גר בבית, כאחת החשובות!

כאמור, חוויתי כבר 2 קייצים (כניסה למגורים ב1.8.2012) וחורף וחצי (ובשבוע האחרון החצי לתפארת). בביתי אין לכל זה משמעות – מה שהולך בחוץ לא משפיע על מה שהולך בפנים- כמה קלישאתי ככה נכון וזו בדיוק ההרגשה גם בשיא החום של אוגוסט וגם בימים אלו שהבקרים קפואים וקרח מצטבר על כל הדשאים מסביב.

בבית הזה חורף, קיץ אביב וסתיו -הכל קו ישר אחד שבין 20-26 מעלות .

אנחנו אמנם לקראת סוף דצמבר אך את החימום בבית התחלתי להדליק רק לפני 10 ימים ויש לי תנור עצים קטן שגם אותו אני נזהר לא להבעיר חזק מדי כדי שחדרי השינה אשר בקומה העליונה לא יהפכו לסאונה.

באופן דומה ההתנהלות בקיץ היא מפתיעה גם כן. בבית ששטחו 170 מ"ר בשתי קומות יש 4 מזגנים (אינוורטרים של FUJITSU) . בפועל אני מפעיל רק מזגן  אחד של 2 כ"ס בקומה העליונה ואחד קטן של 0.9 כ"ס בקומה התחתונה במטבח ותוך 10 דקות הבית ב24 מעלות.

בחודשי הקיץ ,ההוצאה על חשמל עומדת על 400 ₪ לחודש ושאר חודשי השנה על 280 ₪ בממוצע לחודש

בנוסף אין את הרגשת הקרנת החום אשר באה מהגג אחה"צ בחודשי הקיץ או את הקור מהקירות בחודשי החורף.  כמובן יש להתייחס לבידוד תרמי כדבר הוליסטי ושלם ולזכור שמלבד הקירות יש לבודד את החלונות (אצלי בידודית4-6-4 +תריס אור מוקצף  2.5  ס"מ), ואת הגג (יריעת BTI 450ֹ + תקרת עץ משתלב) וכמובן להשקיע במזגני אינוורטר-מיצובישי או פוג'יסו אשר מחזירים את הכסף שהושקע בבידוד ישר לכיס.

הגעתי לשיטה כי חיפשתי שיטת בניה שמשלבת קירות יצוקים בטון עם בידוד.

בתור מהנדס בניין, עם ניסיון הבנייה שבקיבוץ שדה נחמיה שבגליל העליון, בו נולדתי ובו אני גם מגדל את ילדיי, היה לי ברור שאני צריך לשלב את שני היתרונות הללו ולא לוותר על אף אחד מהם:

בידוד -בגלל המשרעת הקיצונית של טמפ' -נמוכה מאוד בחורף וגבוהה מאוד בקיץ.

בטון– תפקוד המבנה מעולה בקרקע תופחת, רעידות אדמה בקו שבר סורי אפריקאי ואפילו רחמנה ליצלן איזו קטיושה תועה.

לאחר בדיקה שערכה כשבועיים של השיטה החלטתי ללכת על זה. מהר מאוד, בהדרכת אילן ליאור, מפתח השיטה ולקוחות שבנו בשיטה, הבנתי שלמרות שיש עלות נוספת של חומרי בידוד, יש גם נקודות במהלך הבנייה שיחסכו לי כסף , אפילו כסף גדול!

  • עקב הבנייה בקירות יצוקים בטון ופתרון הנדסי של קוביית בטון מול עמודים ותקרות ביקשתי מהקונסטרוקטור שיבדוק את פתרון הביסוס וייקח בחשבון את אופי הבנייה מול הדרישה. ואכן, למרות שאני גר  70  מ' מהירדן עם מי תהום גבוהים וקרקע חרסיתית תופחת, הבית שלי עומד על עמודונים ופלטות (עלות של כ 18,000 ש"ח מול 80,000 ש"ח בקירוב לפתרון של כלונסאות).
  • קצב בניית השלד ארך כשני שליש מקצב בניית שלד קונבנציונלי עם פחת חומר קטן משמעותית  (מה שכמובן תורגם להפחתה בעלויות מול הקבלן).
  • את צנרת החשמל העברנו בתוך קירות הבטון וויתרנו על חציבות צנרת החשמל (ויתרתי על 3 ג'בארים שבמשך 3 ימים מרעידים את הבית עם "קונגואים" ופטישי חציבה).
  • השלד יוצא בשיטה זו מפולס וישר מאוד כך שעזרתי לקבלן הטיח להבין שאין צורך להשקיע פה בעבודה רבה וכמות חומר קונבנציונאלית ותרגמתי כנ"ל.
  • נכון שיש לקחת בחשבון את תוספת עלות החומרים בשיטה זו אך אני מעריך שבבניית ביתי, חסכתי פי שלוש מהתוספת בעלות זו וזה עוד לפני שהתחלתי לחסוך כ70% בעלויות חימום וקירור הבית.

את הבנייה גמרתי ב -8 חודשים, ומאז אני נהנה. קשה להסביר חוויה אך מאז ביתי פתוח לכל מתלבט. יתרה מכך – אני כל כך מאמין בשיטה שהחלטתי לאחר סיום הבנייה להצטרף לצוות ESB ולעזור בשיווקה.

יריב דאי

שדה נחמיה